Premijer Vučić ugostio slavnog bokserskog šampiona Muamera Hukića

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je profesionalnog prvaka sveta u kruzer kategoriji Muamera Hukića, koji, iako boksuje pod nemačkom zastavom, svuda ističe da je rođen u Srbiji i lepo govori o njoj.

Ugostili smo velikog svetskog šampiona Muamera Hukića – Huka i ponosan sam na činjenicu da se on svuda hvali i dobro i lepo govori o našoj Srbiji. On je čovek koji ujedinjuje Bošnjake, Srbe i sve druge sa naših prostora svojom ljubavlju, borbenošću i divnim odnosom prema poslu”, rekao je premijer Vučić.

Kako je rekao Vučić, Hukić je 13 puta branio svoj pojas i svetski je rekorder u svojoj kategoriji po tom uspehu, dodajući da je Hukić velikim radom i trudom uspeo sve to da postigne i postane jedna od najvećih zvezda u Evropi.

Vučić je dodao i da se za Hukićeve mečeve ne može pronaći karta, te da su razgovarali da neku od sledećih odbrana pojasa napravi u Beogradu, u najvećoj hali na Balkanu – Areni.

Premijer je najavio da će pomoći koliko može da taj spektakl bude organizovan na najbolji mogući način. ”Uveren sam da će Hukić svoju veliku ulogu, ulogu izvanrednog čoveka koji ujedinjuje i spaja ljude iz čitavog regiona sportskim umećem, borbenošću i znanjem, nastaviti i još jedanput sam mu zahvalan što je ovde došao. Srbija će uvek poštovati njegov trud i rad i uvek biti zahvalna za ono što čini na promociji naše zemlje”, istakao je Vučić.
Hukić se zahvalio premijeru na prijemu, dodajući da će Vučić pokušati da mu pomogne da jedan meč održi u beogradskoj Areni, kako bi ceo naš narod, ma odakle dolazio, mogao da ga podrži i da zajedno pobede i budu šampioni.
Meni je mnogo drago, što kao dete iz Srbije, i kao Bošnjak, mogu da ujedinjujem Bošnjake i Srbe”, zaključio je Hukić.
Hukić je premijeru poklonio bokserske rukavice i pokazao mu svoj pojas šampiona, dok je Vučić bokserskom prvaku uručio knjigu ”Amazing Serbia”.
Hukić je rođen 1984. godine u Sjenici, a u svetu boksa je poznat pod imenom Marko Huk. Sa samo osam godina otišao je u Nemačku, pod čijom se zastavom i danas bori. Hukić: Pobeda za sve na Balkanu Nemački bokser srpskog porekla Muamer Hukić rekao je da je fenomenalan osećaj po 13. put odbraniti tiulu prvaka sveta u kruzer kategoriji i poručio da je pobedu protiv Italijana Mirka Largetija posvetio narodu sa Balkana. Hukić je prošlog vikenda u Haleu savladao Largetija i izjednačio rekord Engleza Džonija Nelsona po broju titula u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO).
Sjajno se osećam, pogotovo posle napornih treninga koji su se na kraju isplatili. Mislim da bolji osećaj ne postoji, mnogi mediji su potcenili Largetija, koji je bio bez poraza. Imao je životnu šansu da posle jedne borbe postane zvezda, ali nisam dozvolio da dođe do toga. Hvala publici na podršci i ovo je pobeda za sve na Balkanu”, rekao je Hukić na druženju sa novinarima u Košutnjaku.
On je dodao da mu se sudija izvinjavao nakon borbe, jer je na isteku meča nokautirao protivnika, a proglašen je pobednikom na poene – 116:112, 116:112, 118:110.
Hukić je istakao da mu je problem tokom borbe pravila prehlada, zbog koje su mu treneri predlagali da odloži meč.
Prehlada mi je mnogo otežala borbu, osećao sam se slabo, treneri su se uplašili i hteli su da odložimo meč. Nisam hteo da se povučem. Cela Srbija je čekala duel i nisam želo da je izneverim”, rekao je Hukić.
Hukić je rođen u Sjenici, ali je sa osam godina otišao u Nemačku, pod čijom zastavom se bori kao Marko Huk. U profesionalnoj karijeri ima skor od 39 pobeda, dva poraza i jedan nerešen ishod.

U uvodnoj borbi srpski bokser u poluteškoj kategoriji Marko Nikolić na poene je pobedio Mađara Petra Hegješa.
Od početka sam bio bolji, u drugoj rundi sam ga bacio na pod. U Nemačkoj je sve bilo na nivou. Posle meča sam dobio poziv da boksujem na borbama čuvenog Artura Abrahama, ali sam zbog kilaže morao da odustanem. Naredni meč imaću u uvodnim borbama Nikole Sjekloće”, rekao je Nikolić, koji je šest godina bio prvak države u boksu.
izvor Blic

Zapratite nas