Stošić na najtežem ispitu u FFC-u!

Kako prenosi portal fightisite.hr, nešto manje od četiri nedelje deli nas do premijernog “nastupa” FFC-a u Grčkoj.
Hrvatska borilačka promocija će 19. februara održati priredbu (FFC 22) u glavnom grčkom gradu Atini, a prošle sedmice su otkrivena najveća imena koja će nastupiti.
Podsećamo, priredbu predvodi svetska super zvezda Robin Van Roosmalen, koji će debitovati u slobodnoj borbi, dok je glavni meč kick boksing dela onaj između Pavela Zhuravleva i Briana Douwesa. Ulog je pojas prvaka u kategoriji do 95 kilograma. I Slovenac Samo Petje će braniti svoj pojas prvaka u lakoj diviziji; ovaj put protiv najboljeg grčkog kick boksera Meletisa Kakaoubavasa. No, ovo nisu svi zanimljivi mečevi, popis borbi skriva još nekoliko vrhunskih dvoboja.
U uvodnoj borbi MMA dela, srpski teškaš Darko Stošić će rukavice ukrstiti s ponajboljim bugarskim teškašem Emilom Zaharievom. Darko je prošle sedmice potpisao novi ugovor s FFC-om te mu upravo Zahariev predstavlja poslednju prepreku pre nego što napadne pojas koji u svom vlasništvu drži Holandjanin Dion Staring. U FFC-u mu za sada ide više nego sjajno. Tri uverljive pobede prekidima su podignule njegov profesionalni “score” na impresivnih 7-1. U poslednjem nastupu je lakše nego očekivano razmontirao Puležana Ivana Vitasovića slavivši prekidom već u prvoj rundi.
Zahariev je prekaljeni profesionalac s 22 pobede i tek šest poraza u profesionalnoj karijeri. Sećamo ga se i iz dvoboja u slovenačkom WFC-u gde je slavio i protiv Aleksandra “Rođe” Radosavljevića. U zadnjem nastupu smo ga gledali u slavnom ringu INOKI Bom-ba-ye promocije. U aprilu prošle godine je poražen od Chrisa Barnette prekidom u drugoj rundi. Obojicu čeka vrlo težak dvoboj te je sasvim neizvesno ko će slaviti i približiti se prvaku Staringu.

 

Zapratite nas