Startovao “Magnetrans kamp šampiona“

”Magnetrans kamp šampiona” startovao je danas testiranjem boksera u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku. Kamp je okupio 50 mladih boksera iz cele Srbije, kao i 20 trenera. Bokseri su odradili sportsko-medicinsko i motoričko testiranje. U okviru sportsko-medicinskog pregleda, rađeni su:

• Određivanje aerobne radne sposobnosti indirektnom metodom – Astrand test

• Određivanje aerobne radne sposobnosti direktom metodom na gasnom analizatoru mereći “udah po udah”, u Zavodu za sport ili na sportskim terenima

• Određivanje anaerobnih sposobnosti – Wingate test

• Određivanje anaerobnog praga merenjem laktata u krvi

• Psihodijagnostika i procena psihološke pripremljenosti.

Motorička testiranja su obuhvatala testiranje motoričkih sposobnosti u terenskim uslovima baterijama testova za procenu gipkosti, snage mišića nogu, testove agilnosti i brzine. Mladi bokseri su pokazali visok stepen opšte fizičke pripremljenosti, što je osnov da nesmetano pređe na specifične bokserske treninge. “Uslovi koje imamo i sve ono što nam je omogućeno da prođemo kroz “Magnetrans kamp šampiona” od opreme, smeštaja, ishrane, pa do testiranja su ono o čemu sanja svaki amaterski bokser. Testiranja su praktično neophodna u 21. veku i drago nam je da su Zavod na čelu sa direktorom Pozdercem, menadžment Balkanboksinga, kao i Hemofarm kao neko bez čije podrške ove manifestacije ne bi ni bilo, na sve ovo gleda kao nešto što se podrazumeva za šampionske rezultate. Na osnovu testova pravićemo dalje planove i program treninga i nadamo se da ćemo za koju godinu iz ove grupe boksera, koji su učestvovali u “Magnetrans kampu šampiona” imati i vrhunske profesionalce- rekao je trener Srdjan Evdjenic. Drugi dan kampa obilovaće aktivnostima za mlade boksere. “Zahvaljujemo se Zavodu za sport i medicinu sporta i direktoru Jasminku Pozdercu na gostoprimstvu i profesionalnosti.Testiranja trenutne utreniranosti boksera i njihove potencijale najnormalnija stvar je u zemljama koje brinu o sportistima i usmeravaju ih ka šampionskim vrhovima, što je slučaj i sa našim kampom. Naši bokseri će dobiti trening plan na osnovu rezultata testova i nastaviti pripreme. Sutra sve učesnike kampa očekuje dan pun aktivnosti, od treninga koji će imati na Košutnjaku, predavnja na Univerzitetu Megatrend gde će se svima obratiti i Nenad Borovčanin, do promo treninga svih učesnika koji će biti održan u Delta Citiy-u u prodavnici Sportvisiona, posle kojeg sledi i odlazak u pozoriše “Duško Radović” gde će svi gledati predstavu “Srce jednog boksera” – rekao je Darko Popivoda, predsednik Balkanboxinga.

Zapratite nas