Promocija boksa u „Ušću“

Beograd – U „Shopping centru Ušće“ u Beogradu, u subotu uveče, pred velikim brojem posetilaca, održan je „Lonsdale karavan boksa“ koji se organizuje u sklopu projekta „Nacionalna škola boksa – 1.000 novih boksera“, pod pokraviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Na ringu su svoje veštine pokazali polaznici Nacionalne škole boksa, a Zavod za sport i medicinu sporta je za sve posetioce organizovao merenje osnovnih antropoloških karakteristika pomoću najsavremenije opreme i pružio stručnu savetodavnu pomoć u oblasti zdrave ishrane i pravilnog vežbanja sa ciljem motivisanja na zdraviji način života.
Nocilac ovog projekta, BK „Balkan Boxing“ uz podršku „Mega Promotion System“ i „Sport Vision“, ovom prilikom su poklonili boksersku opremu klubovima sa teritorije Beograda koji su se uključili u projekat Nacionalne škole boksa.
Ovoj manifestaciji prisustovali su Predrag Peruničić državni sekreta za sport, Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, Jasminko Pozderac, direktor Republičkog zavoda za sport, džudista Aleksandar Kukolj, osvajač zlane medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu.
PREDRAG PERUNIČIĆ: „Ministarstvo sporta podržava sve dobre programe i projekte. Cilj nam je da afirmišemo i pomognemo što više mladih i uspešnih ljudi, pogotovo u individulanim sportovima. Imamo olimpijsku medalju u tekvondou, suvišno je govoriti o streljaštvu i tenisu. Kad je reč o borilačkim sportovima, stižu medalje u džudou i rvanju, vreme je da se i boks vrati na staze stare slave, bude kao nekad među pet najpopularnijih sportova u državi. Ovaj projkat podržavaju brojni entuzijasti iz „Balkan Boxinga“ koji okupljaju dosta mladih ljidi. Danas su tri kluba dobila kompletnu boksersku opremu, koja će im sigurno dosta pomoći u njihovom radu.“
JASMINKO POZDERAC: „Podržali smo ideju Nenada Borovčanina i njegovog tima da u našem Zavodu osnuje Nacionalnu školu boksa. Ustupili smo im prostor, ring, svlačionice, termine, a oni su doneli znanje, energiju i entuzijazam. Nismo imali dielemu da li će biti uspeha, jer smo uvereni da će boks ponovo zauzeti mesto koje mu pripada. „Balkan Boxing“ promoviše boks po celoj Srbiji, a mi ćemo se truditi da im pomognemo i budemo podrška na svakom koraku. Ovim putem treba da krenu i mnogi drugi sportovi.“ NENAD BORVČANIN: „Puno mi je srce što se moj sport širi i zaista doživlajava popularnost koju je nekad imao. Još draže mi je kad vidim pun ring dece koja uče da postanu šampioni, koji će u ovoj školi naučiti i neke stvari o životu, pre svega kako da ustanu ako u jednom trenutku padnu, budu plemeniti, postanu dobri ljudi, a tek onda pobednici u ringu. Ljudi koji vode ovaj kamp, su dugo analizirali situaciju u boksu, a zatim napravili projkete kako bi ovaj sport krenuo uzlaznom linijom. Zato me ne bi čudilo da već na nekoj sledećoj Olipijadi neko od ovih dečaka stigne možda i do zlatne medelje. Takođe je veoma važno da svi ovi mladi bokseri nauče da žive zdravim životom, budu daleo od ulice i lošeg društva.

Posle Beograda „Lonsdale karavan boksa“ biće održan u Novom Sadu, Kraljevu, Užicu i Nišu

 

Zapratite nas