Nenad Borovčanin posetio VP dom u Kruševcu (video)

RUŠEVAC – Državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Nenad Borovčanin i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović obišli su Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i najavili pomoć štićenicima u resocijalizaciji, kako bi nakon izlaska bili korisni društvu.
Prilikom obilaska doma Borovčanin je istakao da Ministarstvo omladine i sporta brine o svim mladim ljudima širom Srbije, ukazujući na važnost jednakih šansi i aktivno uključivanje te kategorije u društvo.

Veoma je bitno da svaki mlad čovek ima jednake šanse da uspe u životu, da se edukuje i zaposli i to je razlog moje posete. Od Vaspitno-popravnog doma želimo da napravimo mesto gde će se mladi resocijalizovati i nakon izlaska biti korisni društvu”, kazao je Borovčanin.

On je rekao da će se štićenicima VP doma pomoći kroz različite sportske i edukativne programe, kao i kroz različite volonterske akcije koje sprovodi Ministarstvo omladine i sporta.
Borovčanin je štićenicima, sa kojima je igrao i košarku, poklonio bokserske rukavice i najavio gostovanje beogradskog Pozorišta ”Duško Radović” s predstavom ”Srce jednog boksera”, a na pitanje štićenika da im pomogne u osnivanju bokserskog kluba, Borovčanin je odgovorio da će to sa zadovoljstvom učiniti.
Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović najavio je do aprila otvaranje novih paviljona, čiju je izgradnju finansirala Evropska unija, istakavši da je u toku opremanje prostora.
Moramo da rešimo problem sa prijemom novih kadrova”, naglasio je Stevović, koji je u razgovoru s upravnikom doma i gradonačelnikom Kruševca objasnio da bi za obezbeđenje novih paviljona trebalo zaposliti novih 20 radnika, a sredstava za tu namenu trenutno nema.
Stevović je ovom prilikom istakao da će Ministasrtvo pravde, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u krivično – procesnoj, zakonodavnoj i svim drugim aktivnostima, nastojati da ova ustanova u kojoj trenutno boravi 188 štićenika, od čega 22 u zatvorenom režimu, bude ugledna. Više o ovom možete videti na snimku.

Zapratite nas