MILIČIĆ POKVARIO VAGU TOKOM MERENJA: Plaše me se kao da sam Tajson

Odbrojavanje je završeno. U četvrtak, u 21 čas, novosadski SPENS će biti svedok još jedne sjajne kik boks priredbe. U organizaciji promoterske kompanije „Mega promotion system“ održava se ”SOUL NIGHT OF CHAMPION” u sklopu koga će biti odrađeno šest mečeva, uključujući i dva duela za pojaseve profesionalnih prvaka Evrope, odnosno sveta.
Najveću pažnju svakako će privući meč između Nenada Pagonisa i Agrona Pretenija, ali i debi nekadašnjeg NBA košarkaša Darka Miličića u ovom sportu.
– Veliki problem je bilo pronaći najpre rivala, a potom i sparing partnera za mene. Jesam velik čovek, ali sam početnik u kik boksu, a svi su se ponašali kao da im na sparing dolazi Majk Tajson. Prvi sparing sam imao sa Pagonisom i pao je nokaut. Onda sam radio sa ”lokalnim tabadžijama” i verujem da smo uspeli da formu dovedemo na potreban nivo – istakao je Miličić koji će učestvovati u najatraktivnijoj disciplini K1 rules.

Zanimljivo, tokom zvaničnog merenja Miličić je stigao i da ”pokvari” vagu. Kad je stao na nju, na displeju se pojavilo ERROR (greška) što je izazvalo salvu smeha. Naknadno je vaga pokazala 138 kg.
Uvodni program obuhvata četiri borbe. Što se tiče delioca pravde, od srpskih sudija tu će biti Zoran Šimurina, Jelena Kuburić i Aleksandar Nađ, dok su neutralne sudije Mihaila Kolačeva iz Slovačke i Marko Pakor iz Italije. Agron Preteni, borac iz Splita, rival je Nenada Pagonisa.
– Do sada smo imali dva meča, Nenad je slavio u oba. U četvrtak ću se potruditi da u SPENS-u bude obrnuto i da ostvarim prvi trijum. Uveren sam da će to biti sjajan meč – istakao je Preteni, dok je Pagonis rekao:
– Dugo nisam radio u svom rodnom gradu, a obećao sam da ću, kad ponovo izađem pred publiku, dovesti borca ravnog sebi. Preteni je vrhunski takmičar koji uvek zaslužuje pun respekt i maksimalnu spremnost. Bez obzira na dosadašnje dve pobede u finalima, profi ring je nešto drugo. Maksimalno sam spreman, imao sam malo muke da skinem kilažu na 88,4 kg jer tu kilažu nisam radio pet godina.
Protivnik Miličića biće Radovan Radojčin iz Sente koji je svestan da će i njegov meč imati epitet borbe večeri zbog Miličićevog debija.
– Samo želim da u četvrtak sve prođe kako treba, bez povreda. Nadam se da ćemo pružiti dobru borbu i da će pubila uživati i u tom duelu – istakao je Radojčin.
RASPORED BORBI:

21.00:
Low kick do 71 kg: Luka Spremo (Batajnica) – Miloš Keljanović (Vojvodina Veletabak).
Do 86 kg: Denis Marjanović (Banja Luka) – Miloš Marković (Crvena zvezda Delije).
K1 rules do 70 kg: Tijana Srdić (Vojvodina Veletabak) – Aleksandra Krstić (Pagonis tim).
22.oo:
Meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini K1 rules do 81,4 kg: Miljan Vidović (Srbija) – Laszlo Szabo (Mađarska).
K1 rules +91 kg: Darko Milićić (Pagonis tim) – Radovan Radojičin (Senta).
Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick do 88.6 kg: Nenad Pagonis (Srbija) – Agron Preteni (Hrvatska).

 

 

Zapratite nas