Marko Nikolić spreman za novu šansu

Srpski profesionalni bokser u polu teškoj kategoriji Marko Nikolić već neko vreme je odsutan zbog povrede. Nakon što je debitovao u profi ringu jula prošle godine i zatim odboksovao još jedan meč samo mesec dana kasnije, usledila je neplanirano duža pauza. Šta se dalje dešavalo govori dugogodišnji reprezentativac Marko Nikolić.

Gde si trenutno, šta radiš i šta ima novo?

– Treniram i radim kod mene u firmi u Vatrogasnoj brigadi Zvezdara. Oporavio sam se nakon povrede desne ruke koja me je sprečila da u januaru boksujem jednu od uvodnih borbi na Huck vs Arslan II karti u Nemačkoj. To je bila odlična prilika da se pokažem i da mi se eventualno otvore neka nova vrata u inostranstvu, jer ovde kod nas malo njih prati i gleda profi boks kao u svetu. To bi za mene bilo najveće iskustvo do sada jer sam trebao da nastupim pred 20,000 ljudi, ali… Moj menadžer i čovek koji se brine o mojoj karijeri Darko Popivoda mi je preneo utiske sa meča a nadam se da ću uskoro i sam imati priliku da osetim to isto. Takodje pomažem Nikoli Sjekloći sa sparinzima u Bokserskom klubu Radnički sa Crvenog Krsta. Sparinzi su dosta jaki i meni takodje mnogo znače a nadam se da će Nikola 3. maja uspeti da izadje kao pobednik i preotme WBO svetski pojas Arthur Abrahamu. Pored toga treniram u svom klubu Crvena Zvezda, kao i u teretanama ‘Gladijator’ kod Dragana Klarića i ‘Super Gym’ kod Duleta Petrovića koje se nalaze na Banovom Brdu.

Kakvi su dalji planovi što se tiče tvoje bokserske karijere?

– Pa što se tiče planova… Prošle godine u decembru je trebala da bude revija u Lazarevcu koja je iz poznatih razloga otkazana. Nakon toga sam trebao da boksujem u Štutgartu u januaru ali zbog povrede ruke nisam, u martu je trebala da bude revija u Šapcu ali je i ona otkazana… Sada se spremam za sledeći meč koji ću najverovatnije boksovati krajem maja ili početkom juna i to bi trebalo da bude u Berlinu. Biće to uvodna borba na reviji na kojoj će nastupiti Marco Huck. To još uvek nije 100% sigurno ali se iskreno nadam da će biti. Nadam se da me neće ponovo zadesiti neki maler kao kada sam prošli put svojom nepažnjom isekao ruku i morao na operaciju. Ako bi se tamo dokazao, kao što sam već rekao, mislim da bi sve bilo drugačije kada je u pitanju moja karijera. Jer u Srbiji definitivno može da se napravi samo ime ali ne i karijera, stoga se nadam da ću u Nemačkoj uspeti da pokažem od čega sam napravljen. Za sve to veliku zahvalnost dugujem Darku Popivodi i Aleksandru Vlahoviću.

Zapratite nas