Marco Huck ponovo povredjen

WBO šampion u kruzer kategoriji Muamer Hukić alijas Marco Huck (37-2-1, 26KO) neće biti u prilici da brani svoj pojas 29. marta u Berlinu kao što je to prvobitno bilo planirano. Izazivač u tom meču trebalo je da bude neporaženi Italijan Mirko Larghetti (20-0, 12KO). Hukić je bio primoran da otkaže tu borbu usled povrede ruke koju je zadobio tokom priprema.

Naš bokser je zapravo trebalo da se u ringu nadje tek 3. maja, medjutim zbog otkazivanja Yoan Pablo Hernandeza koji boksuje za istu promotersku kuću kao i Hukić, Marco Huck je odlučio da uskoči umesto njega i spasi reviju. Ipak, nakon ove povrede kompletna ova priredba je odložena do daljnjeg, iako je te noći u ring trebalo da udje i Britanac David Price koji je od nedavno član promoterske kuće Sauerland Events.

”Ne mogu da se setim kada smo poslednji put imali toliko problema oko jednog istog dogadjaja,” rekao je promoter Kalle Sauerland. ”Prvo smo morali da otkažemo reviju zbog bolesti Yoan Pablo Hernandeza a sada ćemo morati to da učinimo zbog još gore povrede koju je zadobio Marco Huck. Ipak zdravlje naših boksera nam je na prvom mestu. Žao mi je publike koja je željno iščekivala ove mečeve, ali trenutno nismo u mogućnosti da uradimo bilo šta.”

Zapratite nas