HUKIĆ TEŽI OD LARGETIJA

Muamer Hukić (Marco Huck) teži je od Italijana Mirko Largetija pred borbu zakazanu za 30. avgust u Haleu (Vestfalija).

Pred borbu Marka Huka i Mirka Largetija za WBO titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji, aktuelni šampion je na merenju bio teži od protivnika za 2100 grama.

Marco Huck, rođen u Sjenici kao Muamer Hukić, težak je 90,7 kilograma, dok je Largeti lakši i to sa 88,6 kg.

Hukić će u subotu u direktnom prenosu na TVB92 pokušati da 13. put odbrani pojas i na taj način se upiše u istoriju kao jedini bokser kruzer kategorije koji je 13 puta odbranio titulu svetskog šampiona.
Aktuelni šampion je već postavio i naredne visoke ciljeve. Pre dve godine izgubio je od Aleksandra Povetkina, ali, tvrdi da će uskoro biti spreman ne samo da pređe u tešku kategoriju, nego i da je pokori.

Italijan Mirko Largeti je do sada neporažen u profesionalnom ringu, ima 21 borbu i 21 pobedu, od toga 13 nokautom.
Jedno veliko iznenađenje nas čeka u subotu a to je da prvi put uvodni meč pred borbu za titulu boksovati jedan srpski bokser, Marko Nikolić.
Marko Nikolić rođen u Beogradu, težak je 85,1 kg dok je njegov protivnik iz Mađarske, Peter Hegyes težak 86,1 kg.
Marku Nikoliću je ovo treći meč u profesionalnom boksu u kome je debitovao u julu 2013.godine a zatim odboksovao još jedan meč mesec dana kasnije. Nakon toga je usledila neplanirano duža pauza zbog povrede ruke koja ga je sprečila da u januaru 2014 godine boksuje jednu od uvodnih borbi na meču Huck vs Arslan u Nemačkoj.
Povreda je sanirana, Marko je spreman da se pokaže u najboljem svetlu a sve to zahvaljujući njegovom mendžeru Darku Popivodi i kompaniji ’’Mega Promotion System’’ koja mu je omogućila uvodni meč pred borbu za titulu kao i direktan TV prenos uvodnog meča i glavne borbe za titulu za teritoriju Srbije ( RDP B92), Bosne i Hercegovine( HAYAT TV) i Crne Gore( RTCG1).

Zapratite nas