Huk Arslanu: Dobićeš pojas, ali na slici. Uz potpis i posvetu!

Pre 15 meseci Huk, koji je poreklom iz Sjenice gde je rođen pod imenom Muamer Hukić, savladao je rivala na bodove u Haleu. Arslan je ohrabren tom borbom zapretio rivalu da će mu preuzeti titulu, na šta mu je Huk odgovorio da može samo da sanja.

”Osećam se kao šampion sveta od prve borbe sa Markom, koju sam u stvari ja dobio. Sada je vreme da mu oduzmem pojas”, rekao je Arslan, koji je turskog porekla. Međutim, Hukić mu je oštro odgovorio na prozivku. ”Sanjaj Firate, ja sam šampion! Ali pošto nisam bezosaćajan, fotografisao sam ti moj šampionski pojas i potpisao sliku uz posvetu tebi”, odgovorio je Huk.

Momak iz Sjenice je raspoložen pred prvu borbu od jula prošle godine, kada je takođe na poene savladao izazivača iz Britanije Olu Afolabija. ”Moja fizička sprema je sjajna, a snaga dostiže novi nivo. Eksplozivnost nikad nije ni dolazila u pitanje, a napredovao sam i u tehničkom i taktičkom smislu. Arslan ne može biti bolji nego što je bio u našoj prvoj borbi. Sa 43 godine, njegova karijera je na zalasku. S druge strane, ja se primičem vrhuncu”, rekao je 29-godišnji Huk.

On u subotu ima priliku da se približi rekordu Džonija Nelsona, koji je 13 puta odbranio pojas u WBO kruzer kategoriji, jer bi to bila Hukova 12 pobeda za odbranu titule. Uz taj, Nelson drži i jedan neslavni rekord – većina njegovih izazivača kasnije je preminula u bizarnim nezgodama. Aktuelni šampion je već postavio i naredne visoke ciljeve. Pre dve godine izgubio je od Aleksandra Povetkina, ali, tvrdi da će uskoro biti spreman ne samo da pređe u tešku kategoriju, nego i da je pokori.

Huk, naturalizovani Nemac rodjen u Sjenici, veoma je vezan za našu zemlju što uvek ističe naglašavajući da je Srbije. Prošle godine je predsednik Vlade Ivica Dačić upriličio prijem za šampiona koji promoviše Srbiju širom sveta, naročito pohvalivši njegovo zalaganje za zajedništvo Srba i Bošnjaka u Srbiji i dijaspori. Boksuje za jednog od najjačih promotera u Nemačkoj, Saurland Event, a njegove mečeve otkupljuje ekskluzivno oko 100 televizijskih stanica širom sveta, medju kojima je ARD iz Nemačke, američki ESPN…

Zastupnik jednog od najpopularnijih nemačkih sportista za zemlje bivše Jugoslavije je Megapromoušn, koji je ugovor o tv prenosu potpisao sa B92, pa će i ljubitelji boksa u Srbiji biti u prilici da gledaju ovaj spektakl. Nova borba između Huka i Arslana održaće se 25. januara u Štutgartu.

Zapratite nas