HUCK I LARGHETTI LICEM U LICE PRED MEČ ZA WBO SVETSKU TITULU

Održana je konferencija za novinare uoči borbe koja će se održati ove subote 30.avgusta 2014 godine u Haleu (Vestfalija),Nemačka, između svetskog šampiona u WBO kruzer kategoriji Marco Huck (37-2-1, 26 KO) i izazivača Mirko Larghetti (21-0, 13 КO).

Huck će protiv Largetija braniti titulu svetskog šampiona kruzer kategorije u verziji WBO. Sa konferencije izdvajamo sledeće:
’’ GERRY WEBER STADION je najpoznatiji po svom teniskom turniru ali 30.Avgusta neće biti igre, seta ili meča već će Marko Huck dobiti priliku da se upiše u istoriji sa svojom 13.odbranom titule.Međutim, planiramo veće I bolje stvari za njega- ili ujedinjenje ili korak ka teškoj kategoriji – na američkom tlu.’’rekao je Kalle Saurerland.

Marko Huck:
‘’ Nisam umoran da ponavljam – napraviću špagete od Largetija!
Slušaj me dobro Salvatore, polomiću tvog borca na komade. Mirko Largeti je i dalje bez poraza i zato on ima izvesnu dozu samopouzdanja. Dolazi 30. Avgust i tada će njegovo samopouzdanje nestati jer će i sam biti svedok da smo potpuno različita klasa.
’’ rekao je Huck i dodao
’’ Što se tiče mojih planova za budućnost mogu da Vam kažem da me za njih pitate u nedelju pošto sam trenutno fokusiran na borbu u subotu’’.

Italijan je do sada neporažen u profesionalnom ringu, ima 21 borbu i 21 pobedu, od toga 13 nokautom i njgov Promoter Salvatore Cherchi kaže
’’Svakoj vladavini dođe kraj. Marco Huck je imao dosta uspeha u prošlosti ali u subotu treba da počne nova era I to će biti era Mirko Largetija!’’

Mirko Largetti:
‘’Bolji će da pobedi u subotu. Ja sam dobro pripremljeniI zahvalan za priliku koja mi se pružila a to je da ostvarim svoj san i postanem svetski šampion kruzer kategorije u verziji WBO’’ rekao je Italijan koji je dve godine stariji od Huka, i ima 184cm. Ove godine je imao jednu borbu i to sa Atilom Palkom, kojeg je nokautirao u drugoj rundi.
Bobra protiv Largetija je već 13. odbrana titule za Huka, koji je titulu osvojio 2009. Poslednji put on se borio 25. Januara u Štutgartu, kada je nokautirao Firata Arslana u šestoj rundi, ali je tokom priprema za sledeći meč polomio kost u desnoj šaci.
Takve stvari se, nažalost, događaju u boksu. Sad sam ponovo potpuno spreman i neću olako shvatati ovaj meč. Largeti će se upoznati sa Markom Hukom u punoj formi“.

Prethodnih nedelja Huk je trenirao sa Joanom Pablom Ernandesom, koji je u subotu odbranio IBF titutlu protiv Firata Arslana. Do dana borbe njega očekuje još nekoliko sparinga u Berlinu.
Gledao sam kako Largeti boksuje. Ume da udari, nokautirao je 13 protivnika. Marko mora da bude veoma oprezan i mislim da će ovo biti vraški dobar meč“, kaže Hukov trener Uli Vegner.

Na ovom bokserskom spektaklu nas očekuje i uvodna borba Marku Huku a to će biti srpski profesionalni bokser u polu teškoj kategoriji Marko Nikolić koji će se boriti protiv mađara Peter Hegyes.
Nakon što je debitovao u profi ringu prošle godine u julu i zatim odboksovao još jedan meč samo mesec dana kasnije usledila je neplanirana duža pauza nakon povrede desne ruke koja je sprečila Marka Nikolića da u januaru boksuje jednu od uvodnih borbi na meču Huck vs Arslan u Nemačkoj.
Ponovo mu se otvaraju vrata da se pokaže u profii boksu u svetu zahvaljujući menadžeru Darku Popivodi i kompaniji ‘’Mega Promotion System’’. Zahvaljujući njima će i gledaoci u Srbiji( TV B92), Bosni i Hercegovin (HAYAT TV) i Crnoj Gori imati prilike da gledaju direktan tv prenos ovog bokserskog spektakla.

MARKO NIKOLIĆ
Datum rođenja: 18.04.1989
Mesto rođenja: Beograd
Prebivalište: Beograd
Nacionalnost: Srbin
Kategorija: Light Heavyweight
Score: 2-0-0 (0 KO)

Boksom se bavi od svoje devete godine. U amaterskom boksu je boksovao za BK“Crvena Zvezda“. Do sada je imao 100 mečeva i pet godina je stalni reprezentativac Republike Srbije. Za reprezentaciju je odboksovao oko 40 mečeva. Bio je učesnik dva Evropska prvenstva – prvenstvo Sveta,dva kvalifikaciona olimpijska turnira i jos mnogo medjunarodnih tunira.Kadetski,juniorski i 4 puta seniorski prvak države. Debitovao u profi boksu u Bajinoj Bašti 18.jula 2013.godine nakon čega je usledio i drugi meč u profesionalnoj karijeri ,01.avgusta 2013. godine u Herceg Novom, Crna Gora.

Zapratite nas