Debi Miličića, spektakl u NS

18.decembar – protivnik Miličiću na debiju u hali ‘Spens’ biće Radovan Radojčin, a taj meč moći ćete da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.Miličić i Radojčin nastupiće u uvodnoj borbi pred meč za titulu prvaka sveta u lou-kik kategoriji do 88 kilograma između Nenada Pagonisa iz Srbije i Agrona Pretenija iz Hrvatske.
Treniram kao nikada do sada. Veoma sam umoran od treninga, ali daću sve od sebe na ovom meču. Ne znam kakav mi je protivnik, ali pre svega voleo bih da to bude dobra i kvalitetna predstava”, rekao je Miličić na konferenciji za medije.
On je košarkašku karijeru počeo u vršačkom Hemofarmu, a za 10 sezona u NBA ligi nastupao je za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston sa kojim se rastao 2012. godine.
Pagonis i Preteni boriće se za WAKO PRO titulu, koja je ostala upražnjenja nakon povlačenja Ivana Strugara iz kik boksa.
Drago mi je da ću posle 10 godina imati priliku da u svom rodnom gradu imam meč za titulu. Osećam pozitivnu tremu, ali očekujem pobedu i ništa drugo”, rekao je Pagonis.
Nenad Pagonis je najuspešniji kik bokser svih vremena u Srbiji. Do sada je bio šest puta prvak sveta i tri puta prvak Evrope, dobitnik desetina prestižnih nagrada kao najuspešniji sportista poslednjih sedam godina u Srbiji. Na 105 mečeva ostvario je 99 pobeda. ”Ovo su najbolje dostupni kik bokseri u ovom trenutku, pošto se nalaze među prvih pet na rang listama.Vidović je prvoplasirani a Sabo je četvrtoplasirani na rang listi gde je upražnjena titula za WAKO PRO titulu prvaka Evrope u disciplini K1 rules do 81.4 kg. Ivan Strugar se povukao iz kik boksa te je njegova titula – WAKO PRO titula prvaka sveta u disciplini low kick kategorija do 88.600 kg proglašena upražnjenom tako da se prvoplasirani Nenad Pagonis i trećeplasirani Agron Preteni bore za ovu titulu”, rekao je Srđan Bugarčić, koji je zadužen za tehničke elemente u WAKO PRO federaciji, rangiranje boraca, odobravanje titula, odobravanje mečeva za titulu kao i određivanje službenih lica za mečeve za titulu u skladu sa WAKO PRO pravilnikom.
Glavnoj borbi večeri prethodiće duel za WAKO PRO titulu prvaka Evrope u disciplini K1 do 81.4 kilograma između Miljana Vidovića (Srbija) i Lasla Saboa (Mađarska).

(izvor: www.b92.net)

 

Zapratite nas