Darko Miličić je od danas kik bokser

Nekadašnji košarkaš NBA i naš bivši reprezentativac, Darko Miličić, danas je zvanično promenio svoju profesiju i postao kik bokser.

Ispred mnogobrojnih novinara, gostiju i prijatelja, Darko je danas potpisao ugovor sa Barbarom Falsoni, predstavnicom Svetske kikboks asocijacije (WAKO) i na taj način postao je promoter WAKO PRO u Srbiji.

Gostima se prvi obratio Darko Popivoda, predsednik promoterske kompanije MEGA PROMOTION SYSTEM, koja je organizator ovog događaja. „Veliko mi je zadovoljstvo što od danas Darko postaje promoter kik boksa. Takođe, drago mi je i što ćemo najboljem srpskom borcu moći da uručimo priznanje za njegov rad i nadam se da ćemo njih dvojicu uskoro videti u malo drugačijem ambijentu“, rekao je Darko.

Priznanje za značajan doprinos i razvoj kik boksa najboljem srpskom borcu, Nenadu Pagonisu, bivšem amaterskom i profesionalnom prvaku sveta, uručio je Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije.

„Izuzetno mi je drago što sam ovde i što je Darko želeo da ispromoviše ovaj sport. Čast mi je što smo u istom timu i ja se nadam još većim uspesima, kao i da ćemo uskoro moći da vas obavestimo o našem prvom meču“.

Kada su potpisali ugovor, Barbara Falsoni je poželela uspeh Darku i nastavak dobre saradnje. „Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama. Mi u Srbiji imamo već dugu saradnju sa WACO PRO i nadam se da će se ta tradicija nastaviti“.

Vidno raspoložen, Darko je odgovarao na pitanja novinara o tome kako se odlučio za ovaj sport. „Sve je to počelo pre možda godinu i po dana, kada sam počeo da treniram. Nenad Pagonis me je pozvao da budem deo humanitarne akcije i kupim njegov pojas, međutim kada sam došao kući, rekao sam sebi zašto da kupujem, mogao bih da ga osvojim. Svoju visinu i težinu ću upotrebiti najbolje što mogu. Prvi meč će biti humanitarnog karaktera, ali odmah da najavim biće to ozbiljan fajt.“

Jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji danas je bogatiji za jednog velikog sportistu. Ostaje samo da mu poželimo uspeh.

 

Zapratite nas