DAN BOKSA – VREDNOST ŽIVOTA

Beograd – U Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku, danas je odžan DAN BOKSA u okviru projekta VREDNOSTI ŽIVOTA uz podršku kompanije MEGA PROMOTION SISTEM i Bokserskog kluba BALKAN BOXING koji su zvanični prijateljui projekta od početka 2013. godine.

Projekat VREDNOSTI ŽIVOTA (sportska školica za decu bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženu decu) završava šestu godinu zaredom svoje aktivnosti.
U organizaciji Asocijacije sportskih menadžera Srbije, pod pokroviteljstvom ambasade Švajcarske organizovali smo dan boksa VREDNOSTI ŽIVOTA za decu učesnike projekta. Polaznici sekcije imali su promotivni čas boksa i demonstraciju ove veštine Bokserskog kluba Balkan Boksing.

Program sportske školice za decu bez roditeljskog staranja Vrednosti života nastao je krajem 2008. godine, kao deo globalnog projekta Vrednosti života. Pilot projekat je realizovan tokom 2009. gde je kroz programske aktivnosti školice prošlo 120 dečaka i devojčica bez roditeljskog staranja (baznu grupu čini 25 dečaka i devojčica uzrasta od 6 do 11 godina. Do danas kroz programske aktivnosti prošlo je preko 500 dečaka i devojčica. Rad se prevashodno zasniva na stručnosti i kvalitetu, a ceo koncept je osmišljen kao velika igraonica koja će pomoći ovoj deci da pronađu svoj pravi životni put uz pomoć pravih vrednosti koje su usvojili u našem programu…

… Ideja autora je da se program proširi i time doprinese na značaju kvalitetu rada sa decom bez roditeljskog staranja. Organizatori projekta planiraju da u narednom periodu uključe decu iz što većeg broja domova sa teritorije Republike Srbije (sa odgovarajućima partnerima koji budu spremni da prihvate taj segment projekta).

Ceo program zasnovan je na dugoročnom i kvalitetnom radu sa decom, a rad školice ostaje isti, s tendencijom uvođenja novih standarda u radu.

 

Zapratite nas