Darko Stošić

Darko Stošić (9. februar 1992) je srpski MMA borac, rođen u Laćarku. Već je od sedme godine počeo da trenira džudo u lokalnom džudo klubu pod nazivom “LSK Laćarak” na nagovor lokalnog džudo trenera, Miše Jovetića. Kao pionir počeo je odmah da se takmiči i pokazao je izuzetan dar za borilačke veštine. Tu je trenirao do svoje petnaeste godine, kada se zbog srednje škole preselio u Beograd. Po prelasku u Beograd karijeru je nastavio sa velikim uspehom kao deo džudo kluba “Crvena Zvezda” gde je trenirao oko 3 godine.

Kao džudista, bio je nacionalni šampion 10 puta, šampion Balkana i vice šampion Balkana. Bio je proglašen i za najboljeg sportistu sportskog društva Crvena Zvezda.

Odmah nakon što je osvojio nacionalno prvenstvo za juniore i mlađe seniore u džudou, prestao sa džudo karijerom i tada počinje njegova profesionalna MMA karijera. Njegov prvi profesionalni nastup je bio u “Tesla Fighting Championship 3” ligi. U naredna četiri meča pobeđuje ali gubi peti meč protiv Jurija Pročazka u Češkoj. To je jedini meč koju je Darko ikada izgubio. U narednih 7 mečeva, Darko nastavlja da osvaja svaku borbu, uključujući i mečeve u jednoj od najboljih evropskih organizacija – FFC (Final Fight Championship). Na kraju je imao skor 12-1.

Darko Stošić je postao evropski šampion u teškoj kategoriji u meču s Dionom Staringom iz Holandije, u organizaciji FFC lige[4]. Krajem iste godine, Darko je branio pojas u meču protiv Diona i osvojio titulu najboljeg FFC borca. Početkom 2017. napušta FFC. Sredinom 2017. godine, osvojio je svoju 13. pobedu protiv Tomasa Cervinskog, tehničkim nokautom, meč je trajao manje od 30 sekundi. Krajem iste godine, Darko je potpisao ugovor za najelitniju svetsku MMA organizaciju, UFC (Ultimat Fighting Championship).

Trenutno je najbolji srpski MMA borac u teškoj kategoriji. Njegova profesionalna MMA karijera traje već 5 godina. Značajno je popularizovao MMA sport u Srbiji.

Darko Stošič je promovisan od strane Megapromotion 2015-2017, i na 6 organizovanih mečeva, ostvario je svih 6 pobeda. Tokom promocije osvojio je prestiđni pojas FFC-a.

WIN: 10
LOSE: 1
DRAW: 0
BORN: 1992-02-09 / age 25
DIVISION: heavyweight
STANCE: orthodox
HEIGHT: 6’0″ / 182.88cm
WEIGHT: 231 lbs / 104.78 kg
RESIDANCE: Belgrade, Serbia

Zapratite nas